Polski Związek Wędkarski

Rozpoczęcie Sezonu 2025 w Spławiku ( I tura Mistrz koła )

Rozpoczęcie sezonu "Spławik"2025 

Dnia 26.04.2025 na Kanale Ulgi, odbyły się zawody rozpoczynające sezon w Spławiku ( I tura Mistrz Koła ). Udział w poszczególnych kategoriach udział brało: Juniorzy 7 zawodników oraz Senior 24 zawodników. Pogoda tego dnia w miarę dopisała☀️było słonecznie, troszkę przeszkadzał zimny wiaterek. Ryby tego dnia były słabo zainteresowane przynętami w wszystkich sektorach, co przełożyło się na końcowe wyniki zawodów. Dominowały drobne Płotki i Ukleje, trafiały się Wzdręgi, Okonie oraz Krąpiki.

W trakcie trwania zawodów jak zwykle można było się poczęstować chlebkiem z pysznym smalczykiem oraz ogórkiem. A po zawodach czekały na Nas pyszne Kurczaki z Rożna.

Wyniki poszczególnych kategorii:

Junior:

Miejsce:

1 - Kacper Jagodziński - 620 pkt. + Największa ryba zawodów (Płoć)

2 - Piotr Woliński - 500 pkt.

3 - Aleksander Bogaczyński - 440 pkt.

4. - Wiktor Śliwczyński - 320 pkt.

5. - Tomasz Piotrowski - 300 pkt.

6. - Kornelia Śliwczyńska - 280 pkt.

7. - Michał Wadelski - 240 pkt.

Senior :

Miejsce :

1 - Andrzej Grądziel - 1100 pkt.

2 - Stanisław Harmaciński- 1000 pkt.

3 - Jan Wejman - 900 pkt.

4 - Wojciech Chojnacki - 780 pkt.

5 - Mariusz Wróblewski - 700 pkt.

6 - Józef Sieczkarski - 660 pkt.

7 - Tomasz Łyska i Arkadiusz Pawlaczyk - 520 pkt.

Podziękowania dla Kolegi Bartłomieja Kwiatkowskiego za ufundowanie Dendrobeny i pojemnika do przechowywania przynęt za Największą Rybę Zawodów oraz za pomoc w robieniu zdjęć. Podziękowania dla Zarządu oraz Wszystkich kolegów pomagających w przygotowaniu zawodów, oraz Podziękowania dla Wszystkich uczestników Imprezy. Zapraszamy na następne zawody na Rozpoczęcie Sezonu "Spinning" 2025.

Zarząd Koła PZW nr 2 PAK KWB Konin

Air foto: Jacek Mikulski oraz Bartłomiej Kwiatkowski.

Foto: Jacek Mikulski oraz Bartłomiej Kwiatkowski.

Ustawienia prywatności

W związku z korzystaniem z tej strony internetowej, na Państwa urządzeniu końcowym instalowane są pliki cookies. Za ich pomocą zbierane są informacje, które mogą stanowić dane osobowe. Klikając „AKCEPTUJ” wyrażają Państwo zgodę na zastosowanie wszystkich plików cookie. Klikając „USTAWIENIA” wyrażają Państwo zgodę tylko na wybrane przez siebie kategorie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.